Diet atkins 2 minggu

Kafein yang berlebihan menyebabkan gula darah yang rendah, yang boleh membuat ketagihan gula. Boleh Makan: Kekacang, sama ada peanuts, pistachio, dll. Fasa 2: Jika anda mengambil ubat-ubatan preskripsi tertentu seperti antidepresan, steroid, beta-blockers, ubat-ubatan diuretik untuk tekanan darah tinggi, atau insulin.

Seorang lelaki yang sangat tinggi juga mungkin perlu sedikit lebih. Pastikan product tidak mengandungi gula. Tapi pastikan minyak tidak dihydrogenated atau semi-hydrogenated, sebab ia mengandungi trans-fat yang boleh menyebabkan sakit stroke dan sakit jantung.

Selepas peralihan, anda lebih bertenaga tinggi dan cergas kerana badan anda telah mengimbangi gula dalam darah menjadi stabil. Makanan berproses seperti bebola ikan, bebola sotong, bebola ayam bertepung Makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih dan semua produk bergandum.

Sedangkan kalau nak kurus betul-betul, anda hanya patut makan 20 gram karbohidrat sehari sahaja! Ramli burger ayam cuma ada 2. Untuk atlit atau yang bersukan, boleh mencecah tahap gram karbohidrat sehari tapi orang biasanya gram sehari. Gula yang berlebihan ini akan ditukar kepada kanji dan akan disimpan sebagai lemak jika kita tidak gunakan.

Elakkan Buah-buahan lepas 2 minggu baru makan berpada-pada. Mentega butter bukan margerine sebab margerine ada trans-fat yang bahaya untuk kesihatan. Periksa kiraan carb pada setiap paket Makanan diproses di kilang selalu ditambah gula dan berkarbohidrat tinggi. Prinsip Diet Atkins adalah menyekat karbohidrat, jadi tubuh kita seolah-olah dipaksa untuk membakar lemak yang disimpan.

Penting Pastikan anda makan 3 kali sehari saiz makanan biasa atau kali sehari tapi portions kecil. Diet Atkins 'mempunyai empat tahap induksi rancangan karbohidrat, penurunan berat badan yang sedang berlangsung, pra-rawatan dan penjagaan seumur hidup.

Pastikan cukup minum air, 1 liter setiap 25kg berat anda atau lebih. · Induction sebaik-baiknya dilakukan selama 2 minggu (paling kurang) dan boleh diteruskan selama 6 bulan sehingga 2 tahun, mengikut keadaan kesihatan dan berat badan anda.

Yang pasti, lagi berat badan anda atau lagi susah untuk anda menghilangkan berat badan (atau kedua-duanya sekali), lagi lama anda patut berada pada tahap Induction.

Diet Atkins ialah sejenis corak pemakanan yang diperkenalkan oleh Dr. Robert C. Atkins bagi membantu seseorang individu untuk mengurangkan berat badan melalui konsep pembakaran karbohidrat dan lemak di dalam badan.

Dengan mengurangkan dan mengehadkan makanan berkarbohidrat seperti nasi, mi, kentang dan gula, badan akan mula membakar lemak sebagai sumber tenaga. Ini bererti berat badan. · Induction (permulaaan atau pengenalan) ialah peringkat terpenting dalam Diet Atkins kerana ia merupakan permulaan kepada corak pemakanan yang.

kalau tak turun still kena continue smpai sesuai dgn BMI kita. · Selepas 2 minggu, bila dah capai berat badan yang diingini, biasakan balik makanan seperti roti (berserat tinggi) dan sikit nasi, tapi jangan banyak sangat, sebab badan anda akan jadi biasa tak makan benda2 tu.

Yang penting, sihat dan cergas. · Diet Atkins 'mempunyai empat tahap induksi rancangan karbohidrat, penurunan berat badan yang sedang berlangsung, pra-rawatan dan penjagaan seumur hidup. Dengan bantuan dari empat tahap, anda boleh mengurangkan serta menjaga berat badan anda sepanjang hidup anda Induction(fasa 1) (DOWNLOAD MENU disini) Induction hanya berlangsung selama 2 minggu.

Jika berat badan.

CARA DIET ATKINS YANG BERKESAN TURUN BERAT BADAN 3-4 KG DALAM MASA 2 MINGGU
Diet atkins 2 minggu
Rated 4/5 based on 68 review